Zapečená omeleta se sýrem a zeleninou

Máte rádi pečená vejce? Vyzkoušejte recept na zapečenou omeletu se sýrem, rajčaty a špenátem, kterou doplňují plátky brambor. I díky nim je tato omeleta vhodná nejen ke snídani, ale můžete ji podávat jako rychlé hlavní jídlo.

Ingredience

  • 2 menší brambory
  • 6 vajec
  • 6 cherry rajčátek
  • ½ jarní cibulky
  • 20 g slaniny
  • 4 plátky sýra
  • hrst baby špenátu
  • sůl, pepř
Obtížnost:
Čas přípravy: 30 min.
Porcí: 2

Postup

  • 1. Brambory oloupejte a uvařte, poté je nakrájejte na plátky.
  • 2. V pánvi (zvolte takovou, kterou můžete vložit i do trouby) orestujte slaninu a krátce nechte opéct i plátky brambor.
  • 3. Vejce prošlehejte s kolečky jarní cibulky, nadrobno nakrájeným sýrem, špenátem, solí a pepřem.
  • 4. Vlijte vejce do pánve a poklaďte do nich na poloviny nakrájená rajčátka (řezem nahoru).
  • 5. Nechte pár minut opékat a potom pánev vložte do horní části trouby předehřáté na 180 °C.
  • 6. Omeleta je hotová, když je pevná na povrchu a lehce zlatavá.