Vajíčkový salát

Kdy jindy jsou vejce tak populární jako o Velikonocích? Odpověď je jednoduchá: nikdy! Receptů na jejich úpravu, je celá řada. Jemná chuť vajec a schopnost perfektně zasytit z nich dělají ideální surovinu pro široké použití. Vaječnou pomazánku zná určitě každý. Zkuste tentokrát přidat na kousky nakrájený řapíkatý celer, ředkvičky a cibuli a vše dochutit lehkým jogurtovo-hořčičným dresinkem. Troufáme si tvrdit, že si na této kombinaci pochutnají i ti, kteří jinak řapíkatému celeru moc neholdují. 

TIP: Preferujete-li kvalitu bio, tedy produkty ekologického zemědělství, protože vám víc chutnají a taky rádi podpoříte dobrou myšlenku, sáhněte třeba po Bio vejcích Schubert.


Ingredience

Ingredience

  • 10 vajec
  • 1 červená cibule
  • 2 stonky řapíkatého celeru
  • svazek ředkviček včetně listů
  • 400 g bílého jogurtu
  • 1 lžíce plnotučné hořčice
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
Obtížnost:
Čas přípravy: 30 min.
Porcí: 5

Postup

  • 1. Vejce uvařte natvrdo, oloupejte a nakrájejte na kostičky.
  • 2. Na malé kousky pak nakrájejte také celer, ředkvičky a cibuli.
  • 3. Vše promíchejte, přidejte jogurt, hořčici, osolte a opepřete.
  • 4. Nakonec přeberte pár hezkých ředkvičkových listů, pokrájejte je nadrobno a také přidejte do salátu.