Tvarožník

Jako další tip na pečení si pro vás foodblogerka Tereza z blogu Foodlover.cz připravila sladký tvarožník. Vyzkoušejte tento tvarohový dezert třeba už o víkendu.

Ingredience

  • 2 tučné měkké tvarohy (500 g)
  • 150 g cukru moučka
  • 3 vejce
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 1 vanilkový cukr
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 2 lžíce rumu
  • šťáva z 1/2 citronu
  • špetka soli
Obtížnost:
Čas přípravy: 20 min.
Porcí: 6

Postup

  • 1. Vejce rozklepneme a oddělme bílky a žloutky.
  • 2. V míse utřeme tvaroh, žloutky, cukr, vynilkový cukr, rum a citronovou šťávu. Vedle smícháme mouku s kypřícím práškem a solí.
  • 3. Vyšleháme si bílky do tuha. K tvarohu po částech přidáváme ušlehaný bílek a mouku, opatrně vmícháme stěrkou, vše dobře spojíme v kompaktní těsto.
  • 4. Troubu předehřejeme na 200 °C, na dno postavíme pekáč s vodou.
  • 5. Dortovou formu vyložíme pečícím papírem, vlijeme těsto a stěrkou srovnáme.
  • 6. Formu přemístíme do trouby a ihned stáhneme teplotu na 160 °C. Pečeme cca 45 minut, až je tvarožník krásně zlatavý.