Tomatová polévka s těstovinami

Rajčatová nebo tomatová? V tomto případě je to úplně jedno. Název přece není nejdůležitější. Za všechno hovoří chuť. A tu má tato polévka, která může nahradit i hlavní chod, téměř nepopsatelnou. Veškeré suroviny použité ve správném poměru hrají dokonalou symfonii. U receptu sice uvádíme rozpis na 6 porcí, ale až ochutnáte, nemusí vám stačit ani celý hrnec.

TIP! Místo krájených rajčat z plechovky zkuste i čerstvá. Polévka pak bude zase chutnat o něco jinak. Jaká doporučujeme? Např. ta, která celoročně dodává Zemědělské družstvo Haňovice. 


Ingredience

Ingredience

  • 1 cibule
  • 2 mrkve
  • 2 stroužky česneku
  • 200 ml smetany ke šlehání (33 %)
  • 2× 400 g krájených rajčat v plechovce
  • 1 lžička cukru krupice
  • 2 lžíce rajčatového pyré
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 200 g oblíbených menších těstovin
  • hrst sekané petrželové natě
  • slunečnicový olej
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
Obtížnost:
Čas přípravy: 45 min.
Porcí: 6

Postup

  • 1. V hrnci rozehřejte olej a nechte na něm zesklovatět nakrájenou cibuli s mrkví.
  • 2. Prolisujte česnek a přidejte ke směsi, poté přidejte rajčata, rajčatové pyré, cukr a zalijte vývarem.
  • 3. Vařte zhruba 30 minut a poté dochuťte solí a pepřem. Mezitím si také uvařte těstoviny dle návodu na obalu.
  • 4. Polévku rozmixujte, přidejte do ní smetanu a těstoviny a podávejte s petrželkou.