Těstoviny se špenátovo-brokolicovou omáčkou

Co rozhodně nesmí chybět? Recept s těstovinami, které jsou jednou z nejoblíbenějších příloh. Milují je lidi každého věku. V tomto pokrmu jsme navíc pro změnu vynechali maso, proto si na něm pochutnají také vegetariáni. A jestli zbožňujete zelené suroviny, budete z něj doslova nadšeni. Těstovinám totiž dělá společnost „pan špenát“ a „paní brokolice“. Tento recept je živoucím důkazem, že i bezmasé jídlo může chutnat naprosto famózně. 

TIP! Když jsou kvalitní těstoviny, máte vyhráno. Jenže jaké vybrat z nepřeberného množství, které se nachází v obchodě? Široký sortiment nabízí firma Europasta SE. Je libo třeba oceněné semolinové těstoviny Adriana (krátké) nebo Rosické bezvaječné těstoviny (krátké)?


Ingredience

Ingredience

  • 500 g oblíbených těstovin
  • 200 ml 33 % smetany ke šlehání
  • 300 g mraženého listového špenátu
  • 1 brokolice
  • 1 stroužek česneku
  • 150 ml zeleninového vývaru
  • čerstvá citronová šťáva
  • olivový olej
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • oblíbený tvrdý sýr k podávání
Obtížnost:
Čas přípravy: 35 min.
Porcí: 5

Postup

  • 1. Těstoviny uvařte podle návodu na obalu.
  • 2. Na pánvi rozpalte olej a přidejte špenát a nechte ho povolit.
  • 3. Brokolici rozdělte, spařte v horké vodě a ihned omyjte v ledové vodě, tak zůstane hezky zelená.
  • 4. Polovinu brokolice přidejte ke špenátu, prolisujte česnek, zalijte vývarem a nechte projít varem. Směs rozmixujte, přidejte smetanu a znovu krátce povařte. Poté dochuťte solí, pepřem a citronovou šťávou.
  • 5. Omáčku promíchejte s těstovinami a podávejte se zbylými kousky brokolice a strouhaným sýrem.