Těstovinový salát s kozím sýrem a kuřecím masem

Pokud se ani v zimě nechcete vzdát salátu, zkuste tentokrát ten těstovinový. Nejenže vám hned tak nezvadne, ale především lépe zasytí, což se v chladnějším počasí určitě hodí. S masem, zeleninou, vejcem, sýrem… možností je spousta. Jaké ale vybrat těstoviny? Je libo vaječné, nevaječné, semolinové, celozrnné nebo BIO? Můžete zkusit i těstoviny barevné, které mají kromě odlišného vzhledu zpravidla i nutriční přednosti. K barvení se totiž používají výhradně různé druhy zeleniny, ovoce, koření nebo extrakty z nich. České barevné druhy obsahují přídavky sušeného špenátu nebo červené řepy.

TIP! Kvalitní sýr je základem úspěchu i skvělého těstovinového salátu! Zkuste čerstvý bio kozí sýr od Jitky Píchové z Ekofarmy Kozozel. Ty s příchutí pažitky a levandule uspěly v soutěži Regionální potravina a můžou se pochlubit i značkou BIO.


Ingredience

Ingredience

  • 1/2 balení oblíbených těstovin (250 g)
  • 200 g kuřecích prsou
  • 200 g čerstvého kozího sýra
  • 100 ml zakysané smetany
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 2 hrsti polníčku
  • 2 stonky jarní cibulky
  • 100 g cherry rajčátek
  • čerstvá pažitka
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • slunečnicový olej
Obtížnost:
Čas přípravy: 35 min.
Porcí: 4

Postup

  • 1. Těstoviny uvařte podle návodu na obalu a nechte je vychladnout.
  • 2. Kuřecí prsa nakrájejte na nudličky, osolte je, opepřete a orestujte na pánvi.
  • 3. V míse promíchejte těstoviny, kuřecí maso, polníček, pokrájeno
  • 4. Připravte zálivku ze zakysané smetany a citronové šťávy, osolte ji a opepřete.
  • 5. Promíchejte salát se zálivkou, rozdělte na talíře a podávejte s kozím sýrem.