Těstovinový salát

V zimě často nekonzumujeme tolik zeleniny, kolik bychom měli. Těstovinové saláty se zeleninou jsou proto (nejen) v tomto období ideální volbou lehčího obědu nebo večeře. Jejich základem jsou těstoviny, které jsou však velmi syté, a tak je dobré mít na paměti, že se nemusí jednat o dietní jídlo. Vždy záleží na množství a kombinaci surovin. V našem receptu, který lahodí oku i chuťovým buňkám, najdete místo majonézy bílý jogurt, a pokud si hlídáte energetický příjem, můžete vypustit slaninu.


Ingredience

Ingredience

  • 300 g těstovin (vřetena, mašle…)
  • 250 g cherry rajčátek
  • 1 brokolice
  • 300 g kuřecích prsou
  • 100 g slaniny
  • 100 g kukuřice (může být konzervovaná)
  • 500 g bílého jogurtu
  • 50 g jemně strouhaného sýra Gran Moravia
  • 1 stroužek česneku
  • snítka čerstvého oregana
  • sůl
  • pepř
  • olej
Obtížnost:
Čas přípravy: 20 min.
Porcí: 2

Postup

  • 1. V osolené vroucí vodě uvařte těstoviny. Poté je sceďte, propláchněte studenou vodou a nechte vychladnout.
  • 2. Nakrájejte slaninu nadrobno.
  • 3. Kuřecí prsa nakrájejte na kostičky, osolte je, opepřete a promíchejte se dvěma lžícemi oleje.
  • 4. K masu přidejte slaninu. Vše osmažte a poté odstavte a nechte vychladnout.
  • 5. Brokolici rozeberte na růžičky a v osolené vodě ji vařte do změknutí.
  • 6. Do jogurtu prolisujte česnek, přidejte sůl, pepř, sýr a nasekané oregano.
  • 7. Smíchejte těstoviny se směsí masa a slaniny, brokolicí, kukuřicí a pokrájenými cherry rajčátky a dle potřeby dochuťte solí a pepřem.
  • 8. Těstovinový salát podávejte vychlazený.
Při vaření jsme použili bílý jogurt od Madety, ale můžete zkusit i ten od Bohemilk nebo Olmy.