Tající sušenkoví sněhuláci

Pokud chcete letošní Vánoce vyzkoušet jiné recepty než ty na pracny, vanilkové rohlíčky nebo linecké, upečte dětem tyto roztomilé sněhuláčky. Představují nejen originální cukroví, ale hodí se také na různé dětské oslavy nebo třeba jako malý dárek pro babičky a dědy, když do výroby zapojíte i své potomky. Sušenky nejsou těžké na přípravu, své ratolesti na docela dlouho zabavíte a podpoříte jejich fantazii.

Ingredience

Ingredience

  • 300 g hladké mouky na křehké pečivo
  • 1 vejce
  • 130 g změklého másla
  • 130 g moučkového cukru
  • jemně strouhaná kůra z ½ citronu
  • 1 lžička skořice

Na ozdobení

  • Balení marshmallow bonbonů

Ingredience na polevu

  • 1 bílek
  • 150 g moučkového cukru
  • 1 lžička citronové šťávy
  • holandské kakao
  • cukrové konfety nebo perličky na knoflíky
Obtížnost:
Čas přípravy: 60 min.
Porcí: 25

Postup

  • 1. Ze všech uvedených ingrediencí vypracujte hladké těsto.
  • 2. Těsto zabalte do potravinové fólie a uložte do lednice asi na 1 hodinu.
  • 3. Z těsta vyválejte placku silnou asi 4 mm a skleničkou vykrajujte stejně velká kolečka.
  • 4. Kolečka klaďte na pečicím papírem vyložený plech a pečte na 180 °C dorůžova.
  • 5. Připravte si polevu – vyšlehejte cukr s bílkem a citronovou polevou do mírně tekuté směsi.
  • 6. Na vychladlé sušenky cukrovou polevou vytvořte zdobení připomínající tající sníh a do něj položte jeden marshmallow bonbon.
  • 7. Část polevy smíchejte s kakaem, aby se obarvila nahnědo, a dozdobte marshmallows i sušenku tak, aby měl sněhulák obličej a ruce. Přidejte knoflíky poházené v tajícím sněhu a poté nechte vše zaschnout.
  • 8. Pomocí cukrové polevy můžete sněhulákům přilepit na hlavu mini marshmallows tak, aby připomínaly klobouk.