Sýrová pomazánka s vajíčkem a rukolou

Co by to bylo za sešlost s rodinou či přáteli bez pořádné jednohubky? Tradiční sýrovou pomazánku, kterou zná zcela jistě každý z nás, jsme doplnili o vajíčko a rukolu. Touto pochoutkou chybu rozhodně neuděláte. Ať už budete nakupovat v supermarketu, nebo u místního farmáře či zemědělce, doporučujeme vybírat ty potraviny, které nesou označení některého z log kvality. Pokud uvidíte logo Klasa, BIO nebo Regionální potravina, budete mít jistotu, že kupujete kvalitní suroviny.

Tip: Do pomazánky lze použít starší cibuli, která nám zbyla v ledničce. Cibuli nakrájejte na malé kostičky a pomalu na velice mírném plameni smažte do zlatova. Takto připravenou cibulku nechte vychladnout a přidejte do pomazánky.   

Ingredience

  • 100 g majonézy
  • 100 g tvrdého sýru v celku
  • 80 g nivy
  • 20 g plnotučné hořčice
  • 50 g termizovaného sýra
  • 10 g vlašských ořechů
  • 4 ks nakládané okurky
  • 4 vejce
  • 2 ks ředkviček
  • rukola
  • chléb nebo bageta
  • sůl a pepř
Obtížnost:
Čas přípravy: 20 min.
Porcí: 4

Postup

  • 1. Tvrdý sýr na jemno nastrouháme a smícháme s majonézou, hořčicí, termizovaným sýrem, solí a pepřem. Vejce uvaříme na tvrdo v osolené vodě a necháme vychladnout.
  • 2. Pomazánku namažeme na chleba nebo bagetu, navrch poklademe nakrájené vejce, nakrájenou ředkvičku, nakládanou okurku, rukolu a posypeme ořechy a nivou.