Svařený jablečný mošt

Recept na to, jak se zahřát uprostřed chladného týdne, je jednoduchý a navíc může být i docela zdravý. Svařte jablečný mošt s voňavým kořením a zázvorem! A pokud byste raději sáhli po něčem ostřejším, do verze pro dospělé můžete přidat kapku rumu.

Ingredience

  • 800 ml jablečného moštu
  • 1 celá skořice
  • 4 hřebíčky
  • 2 cm čerstvého zázvoru
  • 2 sáčky černého čaje
  • citron a jablko na podávání
  • TIP: Pro dospělé můžete do svařeného moštu přidat rum podle vlastní chuti.
Obtížnost:
Čas přípravy: 20 min.
Porcí: 5

Postup

  • 1. Mošt nalijte do hrnce a přidejte skořici a hřebíček.
  • 2. Zázvor oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Přidejte ho do moštu.
  • 3. Mošt přiveďte k varu a nechte 2 minuty vařit. Poté odstavte.
  • 4. Do moštu ponořte sáčky čaje a nechte asi 3 minuty louhovat. Poté je vyjměte a mošt sceďte.
  • 5. Svařený mošt rozdělte do 4 hrnků a podávejte s citronem a kouskem čerstvého jablka.