SVAČINA DO ŠKOLY: Šunkový sendvič

V české kotlině jsme chleboví. Aby také ne, když umíme péct tak dobrý chleba! K snídani, ke svačině nebo k lehkému salátu, pořádný sendvič přijde k chuti kdykoliv. Náš snídaňový sendvič s vejci, šunkou od kosti a jogurtem obsahuje pořádnou porci čerstvé zeleniny. Květen je ředkvičkový a salátový, ale sáhnout můžete po jakékoliv zelenině, kterou máte rádi. 

TIP! Království za šunku? Království za šunku se značkou Regionální potravina! O řád šunky zlaté se hlásí Burgundská šunka od Libora Nováka, hovězí šunka z řeznictví H+H, vepřová šunka Delikates (Skaličan), Šunka z komína od Romana Krčmy, Volarská pečená, šunka od řezníka a uzenáře Karla Doležala. A pak že si člověk nevybere!

Ingredience

Ingredience

  • 4 krajíce oblíbeného chleba
  • 8 ředkviček
  • 1 velká mrkev
  • 4 listy hlávkového salátu
  • 2 vejce
  • 100 g šunky od kosti
  • 150 ml bílého jogurtu
  • 1 ½ lžičky uzené mleté papriky
  • 1 hrst řeřichy
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
Obtížnost:
Čas přípravy: 25 min.
Porcí: 2

Postup

  • 1. Ředkvičky nakrájejte na kolečka a z mrkve škrabkou udělejte plátky.
  • 2. Na dresink smíchejte jogurt a uzenou papriku, osolte a opepřete.
  • 3. Vejce můžete uvařit natvrdo, nebo udělat sázená vejce.
  • 4. Na krajíc chleba natřete dresink, naskládejte listy salátu, plátky mrkve, ředkvičky, šunku, vejce a zakápněte znovu dresinkem.
  • 5. Posypte řeřichou a dalším potřeným krajícem sendvič zavřete.