SVAČINA DO ŠKOLY: Ovocní hadi

Nechte se inspirovat tipem na zdravou a hravou svačinu, kterou budou vaše děti nejen rády jíst, ale také samy připravovat. Navíc ji snadno uložíte do svačinového boxu. 

TIP! Na háďata můžete použít Sýr Sv. Barbory, polotvrdý zrající sýr holandského typu, který se vyrábí na farmě BioVavřinec. Letos uspěl v soutěži Regionální potravina a má i ocenění Klasa. Oběma oceněním se může pochlubit i Zauzený farmářský sýr od FARMERS spol. s r.o. Jedná se o výrobek z pasterovaného plnotučného mléka, nadojeného od krav z vlastního chovu plemene ČESTR.


Ingredience

Ingredience

  • hroznové víno
  • jahody
  • borůvky
  • bloček tvrdého nebo polotvrdého sýra
  • hřebíček
Obtížnost:
Čas přípravy: 10 min.
Porcí: 1

Postup

  • 1. Připravte si špejle, nebo jiná napichovátka.
  • 2. Omyjte hroznové víno, jahody a borůvky. Jahody zbavte lupení, hrozny otrhejte z větviček a sýr nakrájejte na kostičky.
  • 3. Všechny ingredience napichujte střídavě za sebou až ke špičce špejle, řadu zakončete jahodou. Oči jsme vytvořili z hřebíčku