Špenátové palačinky

Jak udělat z klasické palačinky vcelku zdravé jídlo, které je nabité vitamíny a minerály? Jednoduše. Zkuste vyměnit marmeládu za špenát. My to tak udělali a ani trochu se nám po ní nestýskalo. Hlavní benefit receptu zůstal zachován – vařeno máte jedna, dvě.

Ingredience

  • hrnek mléka
  • hrnek vody
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 4 vejce
  • lžíce másla + máslo na smažení palačinek
  • 500 g baby špenátu
  • 2 stroužky česneku
  • 1 cibule
  • 50 ml smetany (30%)
  • sůl, pepř
  • olej
  • 100 g eidamu
Obtížnost:
Čas přípravy: 20 min.
Porcí: 7

Postup

  • 1. Vyšlehejte mléko, vodu, mouku, vejce a špetku soli v hladké těsto.
  • 2. Na pánvi rozpusťte malý kousek másla a na něm smažte jednotlivé palačinky.
  • 3. Připravte si špenátovou náplň. V hlubší pánvi rozehřejte olej a na něm nechte zesklovatět cibuli nakrájenou nadrobno. Přidejte česnek nakrájený na plátky a ještě chvíli restujte.
  • 4. Přisypte špenát, podlijte smetanou, osolte, opepřete a poduste.
  • 5. Palačinky podávejte naplněné špenátem a se strouhaným sýrem.