Smaženka s uzeným kachním prsem

Jak si udělat i z uzeného kachního prsa jídlo, které bude výživné, pikantní a zároveň odlehčené? Naprosto snadno! Inspirací vám může být právě náš recept, který zvládne i úplný začátečník. Rozpečete si krajíce chleba, pomažete je kremžskou hořčicí a pokladete na ně vaječné omelety. Pak přijdou samozřejmě na řadu plátky uzeného kachního prsa posypané jedlými klíčky, které dodají pokrmu hodně vitaminů a minerálů. Že vám tam ještě něco chybí? Nebojte se, lákavě vyhlížející obložený chléb ještě zakápnete svěžím domácím dresinkem.

Tip: Přemýšlíte někdy, co kupujete za potraviny? Zda se musí odněkud dovážet? Nebo se pěstují či vyrábějí přímo u nás? Co nejrychlejší přesun od výrobce k prodejci může zaručit jejich svěží chuť i vůni. A navíc se díky blízké vzdálenosti tolik nezatěžuje životní prostředí.



Ingredience

Ingredience

  • 4 vejce
  • 4 lžíce strouhanky
  • 4 plátky chleba
  • 1 ks uzeného kachního prsa
  • kremžská hořčice
  • jedlé klíčky
  • sůl, černý pepř, olivový olej, citron, hořčice plnotučná
Obtížnost:
Čas přípravy: 35 min.
Porcí: 4

Postup

  • 1. Vejce děláme po porcích. Jedno vejce rozšleháme se solí, pepřem a strouhankou. Přidáme lžičku vody a uděláme omeletu, kterou přehneme v půli.
  • 2. Na rozpečený plátek chleba natřeme kremžskou hořčici a nahoru položíme smaženku.
  • 3. Dozdobíme jedlými klíčky a tenkými plátky kachního prsa.
  • 4. To celé zakápneme dresinkem, který si vyrobíme smícháním jedné lžičky plnotučné hořčice, trošky citronu, soli a pepře. Za stálého míchání pomalu přilijeme olivový olej.