Slané špenátové muffiny

Taky doma máte lehce zaprášené formičky na muffiny, které vám tu a tam spadnou na hlavu z horní poličky, protože už jste dlouho neměli chuť na sladké muffiny? Zkuste je naslano a překvapte pochoutkou, kterou můžete nabídnout návštěvě, upéct je na večírek nebo je zabalit dětem do svačinového boxu. Můžete je vyzkoušet i jako neotřelou přílohu k masu, a to z ingrediencí dle svého gusta. Masové, sýrové, zeleninové, s ořechy nebo mix? 

TIP! Sekaný listový špenát od značky AGRO Jesenice nese značku Klasa a v roce 2019 uspěl i v soutěži Regionální potravina, takže to při vaření byla jasná volba.


Ingredience

Ingredience

  • 200 g hladké mouky
  • 150 g másla
  • 250 g mraženého listového špenátu
  • 250 g strouhaného tvrdého sýra
  • 200 ml mléka
  • 2 vejce
  • 2 lžičky kypřicího prášku
  • ½ lžičky jedlé sody
  • 1 lžička soli
Obtížnost:
Čas přípravy: 50 min.
Porcí: 12

Postup

  • 1. V míse smíchejte mouku, kypřicí prášek, jedlou sodu a sůl.
  • 2. Vyšlehejte rozpuštěné máslo s vejci a mlékem, poté přidejte rozmražený špenát a sýr.
  • 3. Obě směsi pomalu promíchejte v jednu, výslednou směsí pak naplňte muffinové formičky.
  • 4. Pečte dozlatova zhruba 30 minut na 180 stupňů.