Skotská vejce

Znáte skotská vejce? Jedná se o vejce schovaná v mletém mase, obaleném ve strouhance. Připravovat se dají smažením nebo pečením. Vyzkoušejte recept, který pro nás připravila blogerka Tereza z Foodlover.cz.

Ingredience

  • 4 vejce
  • 200 g mletého vepřového masa
  • 200 g mletého hovězího masa
  • 1 vejce na obalení
  • strouhanka na obalení
  • sůl, pepř
  • pažitka
Obtížnost:
Čas přípravy: 30 min.
Porcí: 4

Postup

  • 1. Vejce nejdříve předvaříme. Nejlepší je vařit je 5 minut, kdy žloutek i bílek jsou ještě neuvařené, protože se vejce ještě budou dále tepelně upravovat. Vejce necháme zchladnout a poté je velmi opatrně oloupeme.
  • 2. V míse si smícháme mleté maso, sůl, pepř a nasekanou pažitku.
  • 3. Maso rozdělíme na 4 porce, na potravinou fólii naneseme maso, ze kterého vytvarujeme placku. Opatrně do něj zabalíme vejce.
  • 4. Kouli obalíme ve vajíčku, a poté ve strouhance. Na konec jsou dvě možnosti, jak vejce připravit. První je vece smažit ve vysoké vrstvě oleje. Chuťově jsou lepší, ale dost nasáklá olejem. Druhá varianta je péct vejce v troubě na 180 °C zakápnutá olejem do