Skořicové máslové sušenky

Provoňte dům čerstvě upečenými sladkostmi, po kterých se zaručeně zapráší, ještě než stihnou pořádně vychladnout. Vyzkoušejte recept na klasické máslové sušenky, do kterých jsme přidali skořici. Na pečení používejte poctivé máslo bez rostlinných náhražek.

Ingredience

  • 280 g hladké mouky
  • 200 g změklého másla
  • 65 g moučkového cukru
  • 1/2 vanilkového lusku
  • 2 lžičky skořice
Obtížnost:
Čas přípravy: 40 min.
Porcí: 4

Postup

  • 1. Do mísy nasypte mouku, přidejte pokrájené máslo, moučkový cukr, obsah vanilkového lusku a skořici. Ze všech ingrediencí vypracujte hladké těsto. Nejlépe to jde pomocí robotu, ale můžete těsto vypracovat i rukama.
  • 2. Hotové těsto zabalte do potravinové folie a nechte alespoň 30 minut chladit v lednici.
  • 3. Troubu předehřejte na 180°C a plech vyložte pečicím papírem.
  • 4. Z těsta utvořte váleček a nožem ho rozkrájejte na stejně velké kusy.
  • 5. Tvarujte sušenky podle vlastní fantazie a ozdobte je obtiskem vidličky.
  • 6. Pečte do růžova, asi 5 – 10 minut. Po vychladnutí skladujte v uzavíratelné dóze.