Skládaný sendvič s kuřecím masem, slaninou a vajíčkem

Možná že už nebude v září počasí přát piknikům, ale chuť na pořádně „vytuněný“ sendvič nás jen tak neopustí. Protože ten náš obsahuje také kuřecí prsa, může skvěle alternovat klasický teplý oběd. Nechybí ani vejce ve formě volského oka. Vejce je téměř dokonalou surovinou, obsahuje totiž všechny vitaminy (kromě „céčka“) a rozmanité spektrum minerálů (např. železo, draslík, zinek, fosfor apod.). Aby byl sendvič voňavější, doplňuje ho vypečená slanina. Více barvy i živin dodají zase rajčata a ledový salát. Nezapomeňte, že s výběrem potravin vám mohou pomoci značky kvality, jako je např. Klasa a Regionální potravina. 


Ingredience

Ingredience

  • 12 plátků lepšího toastového chleba
  • 300 g kuřecích prsou
  • 4 vejce
  • 8 ks slaniny
  • 2 rajčata
  • ledový salát
  • majonéza
Obtížnost:
Čas přípravy: 40 min.
Porcí: 4

Postup

  • 1. Kuřecí prsa zlehka prořízneme a naklepeme, aby maso bylo tenké. Potom ho osolíme a opepříme.
  • 2. Kuřecí prsa opečeme na pánvi. Poté vypečeme slaninu do křupava a nakonec uděláme volská oka.
  • 3. Toustový chléb opečeme z obou stran a z jedné strany každý plátek namažeme majonézou.
  • 4. Při skládání sendviče potřebujeme tři plátky toustového chleba vedle sebe. Na jeden plátek dáme kuřecí maso a ledový salát. Na druhý dáme plátky rajčat, slaninu a volské oko.
  • 5. Sendvič poté složíme tak, že jednotlivé vrstvy dáme na sebe a zakončíme plátkem toustového chleba namazaným jen majonézou.
  • 6. Sendvič propíchneme čtyřmi špejlemi a rozřízneme.