Silný kuřecí vývar s drůbežími knedlíčky s libečkem

Znáte hřejivější pocit než ten z talíře poctivého vývaru? Na tuhle dobrotu využijete všechno, co vám při zpracovávání kuřete zbyde – kosti i kusy masa. To ostatně zužitkujete i ve výborných drůbežích knedlíčcích, díky kterým bude polévka podobně vydatná jako hlavní jídlo! Nezapomeňte vždy k přípravě svých pokrmů používat kvalitní suroviny. Zárukou vám mohou být loga značky Klasa, Regionální potravina nebo BIO.

Při kompletním zpracováním kuřete se přímo nabízí využití skeletu a odřezků na poctivou polévku. Věděli to dokonce už staří Řekové, kteří dle dochovaných záznamů podobný pokrm vařili už před několika tisíci lety. A věděli jste také, že dokonce i na našem území se údajně připravovaly vývary již od dob paleolitu? A že ve středověku byly využívané v lidovém léčitelství?

My jsme naši polévku vylepšili o jemné knedlíčky a kvalitní zeleninu od prověřených dodavatelů. Výsledek vás jistě zahřeje u srdce! 

Ingredience

Polévka

  • 2 kg kuřecích skeletů
  • 600 g kořenové zeleniny
  • 2 ks cibule
  • 1 ks pórku
  • 4 ks stroužku česneku
  • 200 g kuřecích jater
  • 1 ks vejce
  • 50 g hladké mouky
  • 50 g strouhanky
  • libeček, sůl, pepř, listová petržel, majoránka, divoké koření
Obtížnost:
Čas přípravy: 20 min.
Porcí: 0

Postup

  • 1. Očistěte kořenovou zeleninu a spolu s cibulí a omytými skelety pečte v troubě na 180 °C po dobu přibližně 30 minut do zlatova.
  • 2. Poté přendejte zeleninu a skelety do hrnce, zalijte vodou, přidejte pórek, 2 kusy česneku, divoké koření, listovou petržel, sůl a vše vařte na mírném plameni alespoň po dobu 180 minut.
  • 3. Během vaření nezapomínejte sbírat vzniklou pěnu. Hotový vývar přeceďte a dochuťte.
  • 4. Očištěná kuřecí játra rozmixujte spolu se zbylým česnekem a cibulí.
  • 5. Do směsi přidejte sůl, pepř, majoránku, nasekaný libeček a dle potřeby hladkou mouku a strouhanku.
  • 6. Vytvarujte malé knedlíčky a uvařte je v osolené vodě.