Salát z pečené zeleniny s kachními prsy

Pustíte se po svátcích do přípravy lehčí stravy? Salát z pečené zeleniny s kachními prsy je skvělou volbou i pro ty, kteří saláty příliš nevyhledávají. Kachní maso je chutné, ale není příliš tučné, obsahuje jen asi 6 % tuku. Je navíc významným zdrojem vitamínů. V kombinaci s s cuketou a dýní je skvělou volbou. 

Ingredience

Ingredience

  • 1 cuketa
  • 1 lilek
  • 1 dýně Hokkaido
  • 250 g cherry rajčátek
  • 1 červená cibule
  • 1 červená paprika
  • 1 žlutá paprika
  • hrst dýňových semínek
  • 1 palička česneku
  • 2 hrsti čerstvého špenátu
  • šťáva z ½ citronu
  • olivový olej
  • pepř
  • snítka tymiánu
  • 2 kachní prsa
Obtížnost:
Čas přípravy: 30 min.
Porcí: 2

Postup

  • 1. Cuketu nakrájejte na kolečka, lilek na menší kousky. Dýni vydlabejte a nakrájejte ji na podobně velké kusy jako lilek.
  • 2. Oloupejte cibuli a nakrájejte ji na měsíčky, vydlabejte papriky a nakrájejte je na větší kousky. Rajčata překrojte na poloviny.
  • 3. Paličku česneku překrojte podélně na dvě poloviny.
  • 4. Všechnu zeleninu promíchejte s olejem, osolte, opepřete a vysypte na plech
  • 5. Pečte na 200 °C, dokud není zelenina dobře upečená.
  • 6. Dýňová semínka osmahněte na trošce olivového oleje se špetkou soli.
  • 7. Upečenou zeleninu nechte vychladnout, česnek vymačkejte ze slupek a dochuťte vše citronem. Přimíchejte špenát a čerstvé lístky tymiánu.
  • 8. Kůži kachních prsou na několika místech nařízněte a prsa položte kůží dolů na pánev.
  • 9. Pomalu opékejte dokřupava a poté otočte. Opékejte už jen krátce, aby maso zůstalo uprostřed růžové.
  • 10. Hotová prsa nechte několik minut odstát a poté je nakrájejte na plátky proti vláknu.
  • 11. Salát podávejte s osolenými a opepřenými kachními prsy a vše posypte dýňovými semínky.