Salát s kozím sýrem a jahodami

Jahody se skvěle hodí i do slaných salátů. Díky jejich kombinaci s baby špenátem, ořechy a kozím sýrem se budou vaše chuťové pohárky cítit jako v sedmém nebi.

Ingredience

  • 120 g baby špenátu
  • 100 g čekanky
  • 100 g polníčku
  • 120 g jahod
  • 15 g vlašských ořechů
  • 100 g čerstvého kozího sýra
  • 6 lžic olivového oleje
  • Lžíce balsamica
  • 1 lžíce pomerančové šťávy
  • 1 lžička hrubozrnné hořčice
Obtížnost:
Čas přípravy: 20 min.
Porcí: 2

Postup

  • 1. Do mísy vložte špenát, čekanku a polníček.
  • 2. Jahody omyjte a nakrájejte na plátky. Přidejte je do mísy.
  • 3. Dobře vyšlehejte olej, balsamico, pomerančovou šťávu a hořčici.
  • 4. Zálivku opatrně promíchejte se vším, co jste připravili do mísy. Část zálivky si ale ještě nechte stranou.
  • 5. Salát rozdělte do dvou misek, ve kterých ho budete podávat. Na vrch nadrolte čerstvý kozí sýr, vše ozdobte hrubě posekanými ořechy a ještě pokapejte zbytkem zálivky.