Věnec s makovo-tvarohovou náplní babičky Naděždy
                                                
                                                
                                                    Věnec s makovo-tvarohovou náplní, který připravuje babička Naděžda, je tradiční sladké pečivo, které…
                                                
                                                přečíst
                                            
                                        
                                    
                        Salát s červenou řepou, modrým sýrem a jablky
S nadcházejícím podzimem jsou saláty stále lehké a čerstvé, ale můžeme je obohatit o „podzimní suroviny“. Náš salát s baby špenátem jsme ozdobili dvěma jablíčky, červenou řepou, nivou a vlašskými ořechy. A suroviny jsme si opravdu vybrat uměli! Červená řepa je jedním z nejzdravějších a nejuniverzálnějších druhů zeleniny. Zvyšuje imunitu, reguluje hladinu cukru v krvi, vyživuje nervy a mimo jiné také působí pozitivně na nervový systém. Velmi zdravé jsou i vlašské ořechy, které jsou bohatým zdrojem nenasycených mastných kyselin a obsahují i dostatek vlákniny a bílkovin.
Ingredience
Ingredience
- 2 hrsti listů baby špenátu
 - 2 hrsti listů řepy
 - 2 ks předvařené řepy
 - 2 zelená jablka
 - 200 g nivy
 - 1 hrst vlašských ořechů
 - 50 ml vody
 - 100 ml olivového oleje
 - 2 lžičky dijonské hořčice
 - 1 lžíce bílého vinného octa
 - šťáva z 1/2 citronu
 - sůl
 - čerstvě mletý pepř
 
                        Obtížnost:
                            ⬤
                            ⬤
                            ⬤
                    
                    
                        Čas přípravy:
                        20 min.
                    
                    
                        Porcí:
                        4
                    
                Postup
- 1. Proprané salátové listy smíchejte s nakrájenými jablky a řepou.
 - 2. Na dresink promíchejte vodu, olej, hořčici, ocet a citronovou šťávu. Vše osolte a opepřete.
 - 3. Salátovou směs přelijte dresinkem a zasypte rozdrobeným sýrem a ořechy.
 
                            TIP! Jakou zvolit nivu? Se sýrem s ušlechtilou plísní NIVA extra z Mlékárny Otinoves s.r.o. nebo s Jihočeskou Nivou od Madety chybu neuděláte. Obě mají značku Klasa.
                        
                        
                    
                    Další recepty
                                            
                                                
                                                    Věnec s makovo-tvarohovou náplní babičky Naděždy
                                                
                                                
                                                    Věnec s makovo-tvarohovou náplní, který připravuje babička Naděžda, je tradiční sladké pečivo, které…
                                                
                                                přečíst