Rychlý dezert z tvarohu a kakaa

Lehký, tvarohovo-smetanový krém si zamilují nejen vaše děti, ale i vy. A důvodů je hned několik! Je hotový za pár minut, stojí pár korun a chutná (a vypadá) přímo božsky. Pokud se rozhodnete pro čokoládovou variantu, doporučujeme ho dozdobit malinami a jahodami. 


Ingredience

Ingredience

  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 250 g měkkého polotučného tvarohu
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 lžíce moučkového cukru
  • 1 lžíce holandského kakaa

Na ozdobení

  • čerstvé ovoce
Obtížnost:
Čas přípravy: 15 min.
Porcí: 4

Postup

  • 1. Tvaroh vyšlehejte s cukrem, vanilkovým cukrem a kakaem.
  • 2. Smetanu vyšlehejte dotuha a opatrně ji promíchejte s tvarohovou směsí.
  • 3. Podávejte ozdobené čerstvým ovocem podle chuti a sezóny.
U dezertu z tvarohu je nejdůležitější kvalitní tvaroh. My doporučujeme Choceňský tvaroh, Olešnický tvaroh, tvaroh z Jaroměřické mlékárny, tvaroh od Brazzale Moravia nebo Jihočeský tvaroh od Madety, všechny mají ocenění Klasa a splňují vysoké nároky na kva