Pštrosí vejce

Pokud už máte navařené a napečené tradiční recepty, které jsou neodmyslitelně spojené s Velikonocemi, a chcete vyzkoušet něco nového, máme pro vás tip! Jestli vám z koledy zbylo hodně uvařených vajec, nemusíte hned myslet na chlebíčky s vajíčkovou pomazánkou. Recept na pštrosí vejce je rychlý, chutný a zamilují si ho i vaše děti. Pštrosí vejce totiž vypadají jako od dinosaura!

TIP! Nevíte, jak vybírat vajíčka? Poradíme, jak číst kód na skořápce! První část = způsob chovu slepic (0 - biovejce z ekologického zemědělství, 1 - vejce nosnic ve volném výběhu, 2 - vejce nosnic v halách (na podestýlce), 3 - vejce nosnic v klecovém chovu). Druhá část = kód země původu vajec (ČR kód je CZ). Třetí část - identifikační číslo chovatele (drůbežárny).

Ingredience

Ingredience

  • 4 vejce uvařená natvrdo
  • 500 g mletého masa (vepřová a hovězí směs)
  • 2 lžíce kukuřičného škrobu
  • 2 vejce
  • 3 žloutky
  • strouhanka na obalení
  • rostlinný olej na smažení
  • sůl
  • pepř
Obtížnost:
Čas přípravy: 60 min.
Porcí: 4

Postup

  • 1. Mleté maso smíchejte se žloutky a kukuřičným škrobem a směs osolte a opepřete.
  • 2. Oloupaná, natvrdo uvařená vejce rovnoměrně obalte masovou směsí.
  • 3. Masové bochánky pak dále obalte v rozšlehaném, osoleném vejci a strouhance.
  • 4. V pánvi rozpalte vyšší vrstvu oleje a obalené bochánky osmažte dozlatova.
  • 5. Podávejte s krémovou bramborovou kaší nebo vařenými brambory.