Polévka z řepy s rybími knedlíčky

V sychravém lednovém počasí se jako perfektní oběd nebo večeře nabízí pořádně horká a hutná polévka. Ať už jste si během Vánoc užili rybí polévku dosyta, nebo jí naopak nemáte nikdy dost, nevšední kombinace řepy s rybími knedlíčky vás jistě zaujme. Navíc se hodí i pro slavnostnější příležitosti. Pro lehčí variantu nedochucujte smetanou. 


Ingredience

Ingredience

  • 5 menších červených řep (nebo 2 velké)
  • ½ celeru
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 30 g másla
  • 1 lžička rajčatového protlaku
  • zakysaná smetana k podávání
  • olivový olej
  • čerstvý kopr (k podávání i do knedlíčků)

Knedlíčky

  • 200 g filetů z pstruha
  • 1 vejce
  • strouhanka
  • sůl
  • pepř
Obtížnost:
Čas přípravy: 40 min.
Porcí: 4

Postup

  • 1. Nakrájejte očištěnou cibuli nadrobno a nechte ji zesklovatět na rozehřátém másle s kapkou oleje.
  • 2. Přihoďte rozdrcené stroužky česneku a po chvilce i oloupanou, na kousky nakrájenou řepu spolu s oloupaným, nakrájeným celerem.
  • 3. Po pár minutách přidejte rajčatový protlak, promíchejte a asi za minutu vše zalijte vývarem.
  • 4. Osolte, opepřete a nechte vařit, dokud zelenina nezměkne. Vše rozmixujte do hladkého krému a přidejte nadrobno nasekaný kopr (část si nechte na knedlíčky).
  • 5. Příprava na knedlíčky: Rybí maso nasekejte na fáš, smíchejte se solí, pepřem a se lžící nasekaného kopru. Vše zahustěte strouhanou tak, aby vzniklo těsto, ze kterého bude možné tvarovat knedlíčky.
  • 6. Knedlíčky vařte v osolené vroucí vodě a podávejte je v polévce ozdobené čerstvým koprem a zakysanou smetanou.
Věděli jste, že máslo od jihočeské společnosti MADETA je nejprodávanějším výrobkem s označením KLASA?