Věnec s makovo-tvarohovou náplní babičky Naděždy
Věnec s makovo-tvarohovou náplní, který připravuje babička Naděžda, je tradiční sladké pečivo, které…
přečíst
Pečený čaj
Recept na pečený čaj se vám může hodit, pokud hledáte inspiraci na jedlé, vlastnoručně vyrobené vánoční dárky. Potěšte své blízké skleničkou s touto zavařenou dobrotou, která nádherně voní po skořici, hruškách a jablkách. A nezapomeňte. I jablka v obchodech najdete pod oceněním značek kvality.
Ingredience
- 700 g jablek
- 300 g hrušek
- 1 citron
- 600 g cukru
- 2 lžičky skořice
- 8 hřebíčků
Obtížnost:
⬤
⬤
⬤
Čas přípravy:
60 min.
Porcí:
6
Postup
- 1. Jablka a hrušky omyjte, zbavte jadřinců a nakrájejte na malé kostičky.
- 2. Citron pomocí nože oloupejte, také ho nakrájejte na malé kostičky a odstraňte pecky.
- 3. Citron vmíchejte k jablkům a hruškám, přidejte cukr, skořici a hřebíček.
- 4. Směs rozprostřete do pekáče a na 200°C pečte, dokud ovoce nepustí šťávu. Bude to trvat asi 30-40 minut.
- 5. Po upečení ještě horkou směs plňte do čistých zavařovacích skleniček.
- 6. Skleničky dobře uzavřete a nechte vychladnout obrácené dnem vzhůru.
Další recepty
Věnec s makovo-tvarohovou náplní babičky Naděždy
Věnec s makovo-tvarohovou náplní, který připravuje babička Naděžda, je tradiční sladké pečivo, které…
přečíst