Ovesná kaše s houbami a ztraceným vejcem

Nedáte dopustit na ovesné vločky? Rádi je kombinujete s mlékem, jogurtem, kakaem, skořicí a rozmanitým ovocem? Co si jednou udělat ovesnou kaši naslano? Nabízíme dokonalou harmonii chutí, kdy je obilný základ doplněn houbami, šalotkou, česnekem, čerstvým špenátem a pažitkou. To vše korunuje ztracené vejce. Vydatná snídaně, lehčí oběd, nebo vyvážená večeře? Kdy zkusíte náš osvědčený recept vy?

Tip: Zkoušeli jste už někdy chytrá, neboli tzv. IQ vejce? Od klasických se liší tím, že jsou obohacená o významně nutriční složky. Konkrétně se jedná o více jódu, protože se nosnicím přidává do krmiva mořská řasa. Řadíme je proto mezi tzv. funkční potraviny.  


Ingredience

Ingredience

  • 150 g ovesných vloček
  • 1 šalotka
  • 1 stroužek česneku
  • hrst špenátových listů
  • hrst čerstvé pažitky
  • 50 g strouhaného tvrdý sýr
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • olivový olej

Ztracené vejce

  • 2 vejce
  • 1 lžíce octa
Obtížnost:
Čas přípravy: 35 min.
Porcí: 2

Postup

  • 1. Vločky propláchněte, zalijte horkou vodou a nechte přikryté 10 minut změknout.
  • 2. Na pánvi si na oleji orestujte šalotku s pokrájenými žampióny a utřeným stroužkem česneku.
  • 3. Vločky přidejte ke směsi a zasypte sýrem. Osolte a opepřete podle chuti.
  • 4. Takto připravené vločky podívejte s čerstvou pažitkou, špenátem a ztraceným vejcem, které si připravíte ve vroucí vodě se lžící octa.