Meruňkové knedlíky z tvarohového těsta

Milovníci ovocných knedlíků, zpozorněte. Tenhle velmi snadný a rychlý recept na jedno z nejoblíbenějších českých sladkých jídel se skládá jen z několika málo ingrediencí a chutná přímo pohádkově. Meruňky si navíc velmi dobře rozumí s tvarohem a obsahují velké množství beta-karotenu. Tento důležitý antioxidant mimo jiné brání organismus před poškozením volnými radikály, posiluje imunitu, chrání zrak a zlepšuje i kvalitu pokožky.  

TIP! Knedlíky jsme posypali Bystřickým tvarohem měkkým, ale sáhnout můžete i po Jaroměřickém Měkkém tvarohu (Jaroměřická mlékárna, a.s.) nebo Olešnickém tvarohu měkkém (Mlékárna Olešnice, rolnické mlékařské družstvo). Všechny jsou držiteli značky Klasa.

Ingredience

Ingredience

  • 150 g hrubé mouky
  • 250 g měkkého tvarohu
  • 200 g meruněk
  • 50 g moučkového cukru
  • 1 vejce
  • 4 lžíce másla
  • sůl
Obtížnost:
Čas přípravy: 45 min.
Porcí: 4

Postup

  • 1. Do mísy dejte tvaroh, přidejte vajíčko a špetku soli a vše spojte. Přidejte hrubou mouku, směs promíchejte a dejte ji na chvíli odležet.
  • 2. Do velkého hrnce nalijte vodu a přiveďte ji k varu.
  • 3. Meruňky omyjte, osušte, rozkrojte na půlky a zbavte je pecek.
  • 4. Odpočinuté těsto vyklopte na pomoučenou plochu a vyválejte do válečků s průměrem cca 6 cm.
  • 5. Z jednotlivých válečků ukrajujte díly, které v dlani následně rozplácnete. Do středu dejte půlku meruňky, opatrně ji zabalte do těsta a nakonec těsto ještě trochu vyválejte dokulata.
  • 6. Knedlíky opatrně vložte do vroucí vody a vařte asi 5 minut.
  • 7. Uvařené knedlíky opatrně vylovte děrovanou naběračkou a podávejte s rozpuštěným máslem a posypané moučkovým cukrem.