Rybí polévka
Nedílnou součástí štědrovečerní tabule je rozhodně rybí polévka, jejímž základem je samozřejmě poctivý…
přečíst
Marináda na maso
Recept na marinádu není jen záležitostí letního grilování, ale dá se využít po celý rok i při pečení v troubě. Pivní marináda se nejlépe hodí na vepřové maso, například krkovici, ale máme vyzkoušeno, že i kuřecí maso s ní chutná skvěle. Než budete maso péct, vyjměte ho z marinády a nechte ho okapat, případně lehce osušte. Nezapomeňte, že kromě kečupu i pivo můžete vybírat mezi produkty oceněnými logy kvality.
Ingredience
- 3 lžíce kečupu
- 1 lžička hořčice
- 1 chilli paprička
- 1 cibule
- ¼ citronu
- 2 stroužky česneku
- 150 ml piva
- 1 lžička cukru
- Tymián, rozmarýn
- Sůl, pepř
Obtížnost:
⬤
⬤
⬤
Čas přípravy:
20 min.
Porcí:
4
Postup
- 1. Cibuli oloupejte a nasekejte najemno, stejně tak i česnek.
- 2. Chilli papričku nasekejte nadrobno a pokud si přejete méně pikantní marinádu, vyjměte předem semínka.
- 3. V misce smíchejte kečup, hořčici, pivo, cibuli, česnek, chilli a přidejte citronovou šťávu, cukr, sůl a pepř podle vlastní chuti.
- 4. Marinádu rozmíchejte dohladka a naložte do ní maso. K masu přidejte větvičky koření a nechte ho alespoň přes noc marinovat.
Další recepty
Rybí polévka
Nedílnou součástí štědrovečerní tabule je rozhodně rybí polévka, jejímž základem je samozřejmě poctivý…
přečíst