Marináda na maso

Recept na marinádu není jen záležitostí letního grilování, ale dá se využít po celý rok i při pečení v troubě. Pivní marináda se nejlépe hodí na vepřové maso, například krkovici, ale máme vyzkoušeno, že i kuřecí maso s ní chutná skvěle. Než budete maso péct, vyjměte ho z marinády a nechte ho okapat, případně lehce osušte. Nezapomeňte, že kromě kečupu i pivo můžete vybírat mezi produkty oceněnými logy kvality.

Ingredience

  • 3 lžíce kečupu
  • 1 lžička hořčice
  • 1 chilli paprička
  • 1 cibule
  • ¼ citronu
  • 2 stroužky česneku
  • 150 ml piva
  • 1 lžička cukru
  • Tymián, rozmarýn
  • Sůl, pepř
Obtížnost:
Čas přípravy: 20 min.
Porcí: 4

Postup

  • 1. Cibuli oloupejte a nasekejte najemno, stejně tak i česnek.
  • 2. Chilli papričku nasekejte nadrobno a pokud si přejete méně pikantní marinádu, vyjměte předem semínka.
  • 3. V misce smíchejte kečup, hořčici, pivo, cibuli, česnek, chilli a přidejte citronovou šťávu, cukr, sůl a pepř podle vlastní chuti.
  • 4. Marinádu rozmíchejte dohladka a naložte do ní maso. K masu přidejte větvičky koření a nechte ho alespoň přes noc marinovat.