Kuřecí mini řízečky se špenátovým dipem

Kuřecím řízkům v trojobalu málokdo odolá. Někdy ale i tato velmi jednoduchá úprava masa a zároveň téměř dokonalý recept, který vznikl už za dob Rakouska-Uherska jako řízek vídeňský, omrzí. Pusťte se do přípravy špenátového dipu s mandlemi, který řízečky obalované v kukuřičné strouhance posune do gastronomických výšin.


Ingredience

Ingredience

  • 600 g kuřecích prsou
  • 2 stroužky česneku
  • sůl
  • pepř
  • hladká mouka
  • 4 vejce
  • kukuřičná strouhanka Klasa
  • olej na smažení
  • máslo

Ingredience na dip

  • 200 g zakysané smetany
  • 250 g špenátu
  • 50 g mandlí
  • 1/2 citronu
  • 1 stroužek česneku
  • muškátový oříšek
  • 30 g modrého sýra
  • sůl
  • pepř
  • 1 lžíce oleje
Obtížnost:
Čas přípravy: 30 min.
Porcí: 2

Postup

  • 1. Na suché pánvi orestujte mandle a poté je dejte stranou.
  • 2. Na stejné pánvi rozehřejte olej a na něm poduste špenát spolu s prolisovaným česnekem. Dochuťte solí a pepřem a nastrouhejte muškátový oříšek.
  • 3. Do mixéru vložte připravený špenát spolu se zakysanou smetanou, mandlemi, šťávou z ½ citronu a sýrem. Rozmixujte dohladka.
  • 4. Kuřecí prsa nakrájejte na menší nudličky a ochuťte je solí, pepřem a prolisovaným česnekem.
  • 5. Obalte maso v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a kukuřičné strouhance.
  • 6. V pánvi rozehřejte dostatečné množství oleje s máslem a na něm smažte řízky dozlatova.
  • 7. Řízky podávejte se špenátovým dipem.
V receptu jsme použili kukuřičnou strouhanku s oceněním Klasa od společnosti EXTRUDO Bečice. Vybírat můžete hned ze tří variant: strouhanka kukuřičná křupavá, strouhanka kukuřičná s lupínky nebo strouhanka kukuřičná speciál.