Kuře s bylinkovou omáčkou a opečeným bramborem

Kuřecí maso se dá připravit na tisíc a jeden způsob. V receptu, který pro vás připravili Marika a Jirka z blogu Kitchen Story, hrají vedle kuřecího masa hlavní roli také voňavé bylinky a česnek. Bílé víno a silný vývar tuhle dokonalou harmonii chutí ještě pozvednou na úplně novou úroveň. Podle nás zkrátka neodolatelná kombinace! Tak s chutí do toho. 

Ingredience

  • 2 kuřecí prsa s kůží
  • 2 stroužky česneku
  • 1 snítka rozmarýnu
  • 2 snítky tymiánu
  • 1/2 cibule
  • 100 ml bílého polosuchého vína
  • 200 ml silného kuřecího vývaru
  • 2 lžíce másla
  • 300 g brambor
  • 4 jarní cibulky
  • 2 hrsti rukoly
Obtížnost:
Čas přípravy: 45 min.
Porcí: 2

Postup

  • 1. Brambory omyjte, větší kusy překrojte a dejte vařit do osolené vody.
  • 2. Kuřecí prsa dobře osolte, opepřete a na pánvi na mírném plameni s kapkou oleje opečte. Jakmile jsou prsa dozlatova opečená, přendejte je na talíř.
  • 3. Stroužky česneku oloupejte a lehce rozdrťte nožem, přidejte na pánev od masa spolu s rozmarýnem a tymiánem. Opečte do zlata. Cibuli nakrájejte nadrobno a přidejte na pánev a nechte lehce orestovat. Vše zalijte vínem a nechte odpařit všechen alkohol. Přid
  • 4. Do omáčky přidejte nasekanou pažitku, máslo a nechte rozpustit a dobře spojit. Hotovou omáčku dochuťte solí, pepřem, a pokud jste měli víno kyselejší, můžete přidat špetku cukru.
  • 5. Uvařené brambory sceďte a opečte zprudka na pánvi se lžící olivového oleje, osolte a opepřete.
  • 6. Z jarní cibulky použijte bílou část, očistěte a rozpulte ji. Opečte na pánvi.
  • 7. Opečené brambory spolu s jarní cibulkou smíchejte s rukolou a zakápněte olivovým olejem.
  • 8. Hotová kuřecí prsa podávejte s opečenými bramborami a bylinkovou omáčkou.