Kuřátka z vařených vajec

Jste hraví? Rádi v kuchyni tvoříte a třeba také zapojujete děti? V tom případě se pobavíte u našich kuřátek z vajec natvrdo, které vám bude možná líto sníst, jak budou roztomilá. Zcela zásadní jsou v tomto receptu vejce, o tom žádná. Proto by měla být opravdu kvalitní, což vám mohou napovědět také značky kvality – např. Klasa, Regionální potravina nebo Bio. Vejce by měla představovat jeden z pilířů naší stravy, protože jsou dobře stravitelná, skvěle nás zasytí a obsahují velké množství vitaminů a minerálů. Navíc se s nimi dá dobře pracovat, protože jsou výborně kombinovatelná s dalšími surovinami. Náplň kuřátek můžete klidně doplnit i o nějakou další pochutinu. Ať se vám kuřátka vyvedou.


TIP: Na očička kuřátek můžete použít kuličky černého pepře. Před konzumací ale vždycky kuličky černého pepře vyndejte.

Ingredience

Ingredience

  • 4 vejce
  • 50 g lučiny
  • 20 g hořčice
  • 5 g pažitky
  • 10 g mrkve
  • 10 g nakládané okurky
  • 50 g polníčku
Obtížnost:
Čas přípravy: 30 min.
Porcí: 4

Postup

  • 1. Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout a oloupeme.
  • 2. Vejce rozkrojíme na půlku a vyjmeme žloutky.
  • 3. Žloutky smícháme s lučinou, hořčicí, nasekanou pažitkou a podle chuti dochutíme solí a pepřem.
  • 4. Hotovou směs přendáme do cukrářského pytlíku a nastříkáme do vajec.
  • 5. Z mrkve vytvoříme zobáčky a z okurky očička. V misce vytvoříme podestýlku z polníčku a navrch přendáme hotová kuřátka.