Krémová česnečka se sýrovým chipsem

Sametově hladkou česnekovou polévku, jako byste v těchto mrazivých dnech našli. Nechte se inspirovat naším video receptem a přidejte do polévky křupavý sýrový chips. Věděli jste, že eidamský sýr se vyrábí z toho nejkvalitnějšího mléka a na 1 kg se ho spotřebuje asi 10,5 l?

Ingredience

  • 20 g másla
  • 1 cibule
  • 6 větších stroužků česneku
  • 2 větší brambory
  • 600 ml vývaru
  • 200 ml smetany
  • 200 g eidamu
  • sůl, pepř
Obtížnost:
Čas přípravy: 45 min.
Porcí: 4

Postup

  • 1. Oloupejte cibuli a nakrájejte ji nadrobno.
  • 2. Oloupejte stroužky česneku a rozbijte je nožem.
  • 3. V hrnci rozehřejte máslo a nechte na něm zesklovatět cibulku.
  • 4. Přidejte 5 stroužků česneku a ještě 2 minuty pomalu opékejte.
  • 5. Vše zalijte vývarem a přiveďte k varu. Do polévky přidejte oloupané brambory nakrájené na kostky a poté vše osolte a opepřete podle vlastní chuti.
  • 6. Až brambory změknou, polévku rozmixujte, přidejte smetanu a rozdrcený zbývající stroužek česneku.
  • 7. Polévku znovu přiveďte k varu a nechte vařit asi 10 minut.
  • 8. Připravte si sýrové chipsy. Nastrouhejte eidam a na pečícím papírem vyložený plech z něj vytvořte 4 kopičky.
  • 9. Vložte plech do trouby předehřáté na 180°C a pečte dozlatova.
  • 10. Až sýrové chipsy vyjměte z trouby a nechte lehce vychladnout.
  • 11. Krémovou polévku podávejte ozdobenou sýrový chipsem.