Věnec s makovo-tvarohovou náplní babičky Naděždy
Věnec s makovo-tvarohovou náplní, který připravuje babička Naděžda, je tradiční sladké pečivo, které…
přečíst
Jogurtové sušenky
Sušenek není nikdy dost. Obzvlášť tehdy, když máte malé děti. Představují svačinku, kterou sbalíte do pytlíku nebo dózičky a vezmete ji s sebou na hřiště, na nákup, na procházku, zkrátka kamkoliv. Mají skvělou vlastnost, že dokážou prcky uklidnit, když to na ně přijde. Jestli ale nemáte rádi přeslazené sušenky z těžko identifikovatelných surovin, vyrobte si ty naše. Jejich hlavní ingrediencí je totiž bílý jogurt plný jogurtové kultury a možná i probiotik. A co je nejdůležitější – vaši nejmenší si na nich opravdu pochutnají.
Tip: Bílý jogurt se vyrábí pouze z pasterovaného mléka, které je fermentováno ušlechtilými mikroorganismy. Jogurt může také obsahovat tzv. probiotika, která přechodně osídlují střevo a pozitivně působí na lidský organismus. Informaci o obsahu probiotik najdete na etiketě.
Ingredience
Ingredience
- 300 g hladké mouky
- 250 ml bílého jogurtu
- 100 g cukru krupice
- 100 ml mléka
- 1 vejce
- 1 lžička kypřicího prášku
- 1 lžička vanilkového extraktu
- špetka soli
- cukr moučka na dozdobení
Postup
- 1. V míse smíchejte mouku, cukr, kypřicí prášek, vanilkový extrakt a sůl.
- 2. Poté přidejte jogurt, mléko a vejce a směs propracujte, dokud nevznikne hladké těsto.
- 3. Zdobicím sáčkem nebo lžičkou vytvořte ze směsi na plechu s pečicím papírem malé hromádky a zploštěte jim vršky.
- 4. Dejte péct na cca 10 minut do trouby předehřáté na 180 stupňů.
- 5. Podávejte posypané moučkovým cukrem.
Další recepty
Věnec s makovo-tvarohovou náplní babičky Naděždy
Věnec s makovo-tvarohovou náplní, který připravuje babička Naděžda, je tradiční sladké pečivo, které…
přečíst