Jogurtové sušenky

Sušenek není nikdy dost. Obzvlášť tehdy, když máte malé děti. Představují svačinku, kterou sbalíte do pytlíku nebo dózičky a vezmete ji s sebou na hřiště, na nákup, na procházku, zkrátka kamkoliv. Mají skvělou vlastnost, že dokážou prcky uklidnit, když to na ně přijde. Jestli ale nemáte rádi přeslazené sušenky z těžko identifikovatelných surovin, vyrobte si ty naše. Jejich hlavní ingrediencí je totiž bílý jogurt plný jogurtové kultury a možná i probiotik. A co je nejdůležitější – vaši nejmenší si na nich opravdu pochutnají. 

Tip: Bílý jogurt se vyrábí pouze z pasterovaného mléka, které je fermentováno ušlechtilými mikroorganismy. Jogurt může také obsahovat tzv. probiotika, která přechodně osídlují střevo a pozitivně působí na lidský organismus. Informaci o obsahu probiotik najdete na etiketě.  


Ingredience

Ingredience

  • 300 g hladké mouky
  • 250 ml bílého jogurtu
  • 100 g cukru krupice
  • 100 ml mléka
  • 1 vejce
  • 1 lžička kypřicího prášku
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • špetka soli
  • cukr moučka na dozdobení
Obtížnost:
Čas přípravy: 35 min.
Porcí: 25

Postup

  • 1. V míse smíchejte mouku, cukr, kypřicí prášek, vanilkový extrakt a sůl.
  • 2. Poté přidejte jogurt, mléko a vejce a směs propracujte, dokud nevznikne hladké těsto.
  • 3. Zdobicím sáčkem nebo lžičkou vytvořte ze směsi na plechu s pečicím papírem malé hromádky a zploštěte jim vršky.
  • 4. Dejte péct na cca 10 minut do trouby předehřáté na 180 stupňů.
  • 5. Podávejte posypané moučkovým cukrem.