Jogurtové lívance

Ráno dělá den a čerstvé domácí lívance dělávají dny báječné! Což takhle zpříjemnit si ráno dozlatova usmaženými lívanečky s ovocem, marmeládou, skořicí nebo tvarohem? Pro lehčí variantu jsme do těsta přimíchali bílý jogurt, který ho hezky zvláčnil.

TIP! Do našich lívanečků jsme přimíchali BIO selský jogurt bílý (Hollandia) s označením Regionální potravina. To má i Hlavnický jogurt bílý, bílý jogurt od Vojtěcha Menšíka, Jogurt Běláček bílý ze Zemědělského družstva Jeseník nebo Ovčí jogurt bílý z Tavírna sýrů Salix. 

Ingredience

Ingredience

  • 250 g hladké mouky
  • 150 g bílého jogurtu
  • 300 ml mléka
  • 2 vejce
  • ½ sáčku prášku do pečiva
  • ½ sáčku vanilkového cukru
  • 50 g másla
  • olej na smažení
Obtížnost:
Čas přípravy: 30 min.
Porcí: 4

Postup

  • 1. Prosetou mouku smíchejte s práškem do pečiva a cukrem.
  • 2. V jiné nádobě promíchejte jogurt, mléko, vejce a rozpuštěné máslo.
  • 3. Směsi pomalu spojte v jednu.
  • 4. Na nepřilnavé pánvi rozehřejte olej a naběračkou z těsta utvořte jednotlivé lívanečky.
  • 5. Smažte dozlatova z obou stran.
  • 6. Podávejte se svou oblíbenou marmeládou, rozpuštěnou čokoládou nebo zakysanou smetanou, cukrem a ovocem.