Jahodová tříšť s mátou a hroznovou šťávou

Dokonalý nápoj pro zahradní slavnost, který osvěží a povzbudí. Jahodová tříšť s hroznovou šťávou je kombinace vyvažující sladkou a kyselou chuť. 


Ingredience

Ledová tříšť

  • 500 g čerstvých jahod
  • 0,2 l hroznové šťávy
  • 100 g krystalového cukru
  • čerstvá máta
Obtížnost:
Čas přípravy: 180 min.
Porcí: 4

Postup

  • 1. Jahody umyjeme a rozmixujeme spolu s hroznovou šťávou a cukrem.
  • 2. Připravenou směs dáme do mrazáku a vždy po 45 minutách promícháme vidličkou, dokud směs nezmrzne.
  • 3. Hotovou tříšť ozdobíme mátou.
Náš Tip: Pokud vám zbyly jahody, není nutné je vždy připravovat na sladko. Jejich chuť vynikne i v zeleninových salátech, do kterých je můžete v kombinaci s mátou přidat na osvěžení. Skvěle se také jahody doplňují se sýry.