Jáhlové rizoto s červenou řepou a jogurtem

Jaro hraje všemi barvami, stejně jako naše jáhlové rizoto s červenou řepou. Řepa patří mezi jeden z nejzdravějších a nejuniverzálnějších druhů zeleniny, které můžeme v kuchyni použít. A používáme ji v českých kuchyních stále častěji! Zkuste kombinaci s jáhlami, surovinou, kterou najdeme v řadě tradičních českých pokrmů a která se opět těší velké oblibě, a to nejen proto, že je bezlepková. 


Ingredience

Ingredience

  • 300 g jáhel
  • 300 g předvařené řepy
  • 100 ml bílého jogurtu
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • hrst vlašských ořechů
  • oblíbený tvrdý sýr na strouhání
  • hrst hladkolisté petržele
  • 1 lžíce olivového olej
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
Obtížnost:
Čas přípravy: 35 min.
Porcí: 4

Postup

  • 1. Proprané jáhly uvařte v osolené vroucí vodě.
  • 2. Rozmixujte předvařenou řepu s prolisovaným stroužkem česneku. Přidejte jogurt a citronovou šťávu, osolte a opepřete.
  • 3. Směs s řepou prohřejte v hluboké pánvi na lžíci olivového oleje a přidejte do ní uvařené jáhly.
  • 4. Podávejte s posekanou petrželkou, vlašskými ořechy a svým oblíbeným strouhaným sýrem.
Když jáhly, tak BIO. A když BIO, tak například jáhly Country Life. Nám moc chutnaly.