Jablečná limonáda s nektarinkou a meduňkou

Září se většinou nese v rytmech příjemného počasí. Jeho součástí je přece tolik oblíbené babí léto, které nám dá možnost ještě se trochu prohřát. A to je právě ta chvíle, kdy vám přijde vhod naše domácí limonáda plná jablíček v jakékoliv podobě. Jedná se totiž o mix cideru a moštu. Třešničkou na drinku je domácí nektarinková zmrzlina. Pokud byste chtěli namíchat limonádu dětem, nahraďte cider trochou perlivé vody.

Tip: Některé mošty jsou vyrobeny z koncentrátu (z ovocné šťávy) jeho naředěním. Nejsou tedy lisovány přímo z ovoce. Výsledná šťáva musí ovšem svými parametry odpovídat té původní, nekoncentrované. Jak tyto nápoje poznat? Podle etikety, kde to musí být zmíněno.

Ingredience

Ingredience

  • 2 nektarinky
  • 1 l jablečného moštu
  • 0,5 l perlivé vody
  • 4 snítky čerstvé meduňky
Obtížnost:
Čas přípravy: 150 min.
Porcí: 4

Postup

  • 1. Z nektarinek odstraníme pecky, tyčovým mixérem rozmixujeme na pyré a dáme do mrazáku.
  • 2. Zmražené nektarinky dáme do sklenice, zalijeme jablečným moštem, perlivou vodou a důkladně promícháme.
  • 3. Nakonec do limonády přidáme čerstvou meduňku a podáváme.