Rybí polévka
Nedílnou součástí štědrovečerní tabule je rozhodně rybí polévka, jejímž základem je samozřejmě poctivý…
přečíst
Hrnková třešňová bublanina
Snad každý si pamatuje na časy, kdy nám naše babičky na chalupách připravovaly bublaninu z čerstvého ovoce, které jsme společně sbírali na okolních ovocných stromech. Sladký dezert, který rozzáří úsměv dětí i dospělých. S příchodem léta můžeme využít aktuální ovoce, kterého je už touto dobou dostatek, například třešně. My jsme si pro vás připravili jednoduchý recept, kdy si prakticky vše odměříme pomocí hrníčku. S výběrem kvalitních surovin vám pomohou značky kvality na obalech – např. Klasa, Regionální potravina nebo BIO. Přejeme dobrou chuť!
Tip: Během letních měsíců doporučujeme použít čerstvé třešně. Mimo sezónu můžeme vařit z třešní zavařených.
Ingredience
Ingredience
- 0,5 hrnku oleje
- 2 vejce
- 1 hrnek mléka
- 1 prášek do pečiva
- 1 hrnek krystalového cukru
- 1 sáček vanilkového cukru
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 300 g třešní bez pecek
Obtížnost:
⬤
⬤
⬤
Čas přípravy:
50 min.
Porcí:
4
Postup
- 1. Do mouky přidáme vajíčka, prášek do pečiva, vanilkový cukr, mléko, cukr krystal a olej. Vše důkladně promícháme.
- 2. Do plechu vložíme pečicí papír a vylijeme do něj hotovou směs.
- 3. Na vrch směsi naklademe vypeckované třešně.
- 4. Bublaninu vložíme do předehřáté trouby a pečeme na 180 °C přibližně 35 minut.
Další recepty
Rybí polévka
Nedílnou součástí štědrovečerní tabule je rozhodně rybí polévka, jejímž základem je samozřejmě poctivý…
přečíst