Hrášková pomazánka

Přemýšlíte nad lehkou večeří? Máme pro vás tip od blogerky Terezy z www.foodlover.cz. Opečte si chléb a připravte svěží hráškovou pomazánku s mátou. Věřte, že se po ní jen zapráší.

Ingredience

  • 50 g čerstvého smetanového sýra
  • 150 g mraženého či čerstvého hrášku
  • Šťáva z 1/2 citronu
  • 4 lístky máty
  • Sůl, pepř
  • 4 krajíce dobrého chleba
  • Lžíce másla
  • 2 vařená vejce
Obtížnost:
Čas přípravy: 20 min.
Porcí: 4

Postup

  • 1. Hrášek necháme rozmrznout, přidáme smetanový sýr a mátu, dobře osolíme, opepříme a zakápneme citronovou šťávu.
  • 2. Vše rozmixujeme do hladka (v robotu či tyčovým mixérem).
  • 3. Krajíce chleba namažeme slabou vrstvou másla. Opečeme na grilovací pánvi z obou stran, potřeme pomazánkou a pokladame nakrájeým vejcem.
  • 4. Dobře opepříme, posypeme lístky máty.