Věnec s makovo-tvarohovou náplní babičky Naděždy
Věnec s makovo-tvarohovou náplní, který připravuje babička Naděžda, je tradiční sladké pečivo, které…
přečíst
Horký jablečný mošt se skořicí
Jaký druh ovoce je pro nás naprosto nejtypičtější, pokud se řekne podzim? Zcela jistě odpovíte: Jablko. Tak proč si z něj nepřipravit horký nápoj, který vás během sychravých a chladných dnů báječně zahřeje? Suroviny, pro které si půjdete do obchodu, doporučujeme vždy vybírat s logem Klasa nebo BIO na obalech nebo od místních osvědčených farmářů oceněných značkou Regionální potravina.
Tip: Pokud nám doma zbylo několik starších jablek a nevíme, co s nimi, můžeme je vymačkat a přidat do jablečného moštu.
Ingredience
- 1,2 l jablečného moštu
- 4 ks celé skořice
- 1 ks badyánu
- 0,1 l medu
- 1 BIO pomeranč
- 5 ks hřebíčku
Obtížnost:
⬤
⬤
⬤
Čas přípravy:
20 min.
Porcí:
4
Postup
- 1. Jablečný mošt zahřejeme, ale nevaříme. Pomeranč důkladně umyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Přidáme všechny ingredience a necháme na mírném plameni dalších cca 5 minut zahřívat. Mošt přelijeme přes sítko a podáváme.
Další recepty
Věnec s makovo-tvarohovou náplní babičky Naděždy
Věnec s makovo-tvarohovou náplní, který připravuje babička Naděžda, je tradiční sladké pečivo, které…
přečíst