Holandský řízek

Připravte si klasický holandský řízek s bramborovou kaší. Sýr do masa můžete nahrubo nastrouhat, nebo do středu řízku umístit celý plátek, který se při rozkrojení rozteče. V obchodech hledejte sýry oceněné logy kvality. Díky nim máte jistotu správného složení.

Ingredience

  • 500 g mletého masa (ideálně 50 % vepřového a 50 % hovězího)
  • 120 g eidamu vcelku
  • Sůl, pepř
  • Hrst hladkolisté petržele
  • 3 vejce
  • Hladká mouka
  • Strouhanka
  • Olej na smažení
Obtížnost:
Čas přípravy: 20 min.
Porcí: 4

Postup

  • 1. Sýr nastrouhejte na hrubém struhadle a vmíchejte ho do masa.
  • 2. Přidejte jedno vejce a nahrubo nasekanou petržel. Ochuťte solí a pepřem podle vlastní chuti.
  • 3. Maso rozdělte na 4 díly a vytvarujte z nich řízky tlusté asi 1 cm.
  • 4. V hlubokém talíři rozšlehejte zbylá vejce, do druhého nasypte mouku a do třetího strouhanku.
  • 5. Řízky postupně obalujte v hladké mouce, vejci a strouhance.
  • 6. Pozvolna smažte z obou stran dozlatova. Podávejte s bramborovou kaší.
Holandský řízek podávejte s bramborovou kaší.