Grilované hřiby s hořčičným dresinkem

Připravujete si z hřibů a podobných hub stále dokola jenom řízky? Nikdo vám to nebere, je to báječný pokrm. Ale co kdybyste si zamilovali i jiné houbové jídlo? Napadlo nás houby zlehka orestovat na pánvi, přidat česnek a rozmarýn a dochutit solí a pepřem. Na závěr je ještě promícháme s naprosto dokonalým hořčičným dresinkem. Když máte kvalitní suroviny, stačí jich opravdu jenom pár a budou se vám tvořit boule za ušima, jak vám bude chutnat. Při sběru hub v lese se budete muset spolehnout na svůj instinkt, ale v obchodě vám s nákupem mohou posloužit loga kvality potravin (např. Klasa a Regionální potravina), jež najdete na jejich obalech.


Ingredience

Ingredience

  • 400 g hub
  • 2 lžíce hořčice plnotučné
  • 2 lžíce majonézy
  • 1 lžíce medu
  • 1 stroužek česneku
  • 200 g polníčku
  • sůl, pepř, olivový olej
  • máslo
Obtížnost:
Čas přípravy: 20 min.
Porcí: 2

Postup

  • 1. Houby dobře očistíme, nejlépe nožem nebo vlhkým hadrem. Houby nenamáčíme, aby do sebe nenasákly zbytečně moc vody.
  • 2. U všech hub uřízneme nohu a podélně ji rozpůlíme. Kloboučky můžeme podle velikosti taky zmenšit.
  • 3. Houby dáme na rozpálenou pánev a pečeme z obou stran, dokud nejsou měkké. Přihodíme kousek másla a přidáme plátky česneku a nadrobno nakrájený rozmarýn. Ke konci osolíme a opepříme.
  • 4. Mezitím si smícháme majonézu, hořčici a olej. Podle chuti jí osolíme a opepříme.
  • 5. Upečené houby dáme na talíř a přelijeme hořčičnou omáčkou.
  • 6. Dozdobíme polníčkem ochuceným olejem, solí a pepřem.