Věnec s makovo-tvarohovou náplní babičky Naděždy
Věnec s makovo-tvarohovou náplní, který připravuje babička Naděžda, je tradiční sladké pečivo, které…
přečíst
Grilované bramborové lodičky
Jak zabavit děti? Zapojte je do přípravy oběda. Aby je ale pokrm bavil, měl by být hravý a mít třeba i nějaký příběh. A taky by měl být aspoň trochu zdravý a co nejvíc dobrý. Tohle všechno splňují naše grilované bramborové lodičky plněné tvarohem, rajčaty, jarní cibulkou a sýrem. Jak tam ovšem zakomponovat příběh? Co třeba něco ve smyslu, že první brambory byly dovezeny z Ameriky do Evropy lodí po moři? Dobrou chuť!
Tip: Jak získat z brambor co nejvíce výživy? Konzumujte je s pečlivě omytou slupkou. Je plná vlákniny a zároveň se pod ní schovává nejvíce významných látek (např. vitamin C). Pokud se nechcete ošidit o antioxidanty, duste je v menším množství vody, nebo je uvařte v páře.
Ingredience
Ingredience
- 4 velké předvařené nové brambory
- 250 g plnotučného tvarohu
- čtvrt svazku jarní cibulky
- 150 g oblíbeného tvrdého sýra
- 150 g cherry rajčátek
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- olivový olej
Obtížnost:
⬤
⬤
⬤
Čas přípravy:
65 min.
Porcí:
4
Postup
- 1. Brambory omyjte, osušte a přepulte. Jestli pospícháte, nechte povařit celé brambory 10 min. a poté je rozkrojte na půl.
- 2. Každou polovinu brambory si připravte do alobalu, osolte, opepřete a zakápněte olivovým olejem. Zabalte do alobalu.
- 3. Nechte péct na grilu cca 40 minut. Pokud jste brambory předem povařili, stačí na zapečení 20 min.
- 4. Mezitím v misce promíchejte tvaroh, pokrájenou zeleninu a polovinu strouhaného sýra. Osolte a opepřete.
- 5. Brambory vybalte, vydlabejte prostředky a plňte připravenou tvarohovou směsí.
- 6. Posypte zbylým sýrem a nechte ještě chvilku zapékat na grilu.
Další recepty
Věnec s makovo-tvarohovou náplní babičky Naděždy
Věnec s makovo-tvarohovou náplní, který připravuje babička Naděžda, je tradiční sladké pečivo, které…
přečíst