Domácí mini rohlíčky

Víte, k čemu se výborně hodí slané, kynuté rohlíčky? My vám napovíme. Až budete péct slavnostní husu, kachnu nebo krůtu, můžete je namáčet ve výpeku. Stanou se výbornou přílohou, po které se u stolu jen zapráší. Nezapomeňte, že příjemnou vláčnost rohlíčkům dodá kvalitní máslo.

Ingredience

  • 470 g hladké mouky
  • 80 g rozpuštěného másla
  • 280 ml vlažné vody
  • 7 g sušeného droždí
  • Lžička cukru
  • Lžička soli
  • Mák nebo kmín
Obtížnost:
Čas přípravy: 60 min.
Porcí: 6

Postup

  • 1. Ze všech uvedených ingrediencí vypracujte vláčné těsto.
  • 2. Hotové těsto poprašte moukou, vložte do čisté nádoby a překryté utěrkou nechte kynout na teplém místě asi 1 hodinu.
  • 3. Vykynuté těsto rozdělte na 4 stejné díly. Z každého dílu vyválejte tenkou placku a rozkrájejte ji na 8 dílů, jako pizzu.
  • 4. Z každého dílku smotejte rohlíček (od nejširší části).
  • 5. Rohlíčky klaďte na plech vyložený pečícím papírem a ještě 10 minut je nechte kynout.
  • 6. Před pečením rohlíčky potírejte rozšlehaným vejcem a posypte mákem, kmínem nebo hrubou solí.
  • 7. Pečte v troubě předehřáté na 170°C dozlatova (asi 10-15 minut).