Domácí kečup

Máte doma tolik rajčat, že najednou nevíte, co s nimi? Nemusíte se přemáhat a snažit se je všechny sníst. Můžete si z nich totiž vyrobit domácí kečup, který oceníte třeba i během zimy.

Ingredience

  • 1 kg rajčat
  • 2 jablka
  • 1 větší cibule
  • 70 g cukru
  • 60 ml jablečného octa
  • 60 ml vody
  • 1 lžička soli
  • 3 bobkové listy
  • 5 kuliček pepře
  • 5 kuliček nového koření
  • 5 hřebíčků
  • špetka skořice
Obtížnost:
Čas přípravy: 90 min.
Porcí: 9

Postup

  • 1. Rajčata, jablka a cibuli očistěte a nakrájejte nadrobno.
  • 2. Vložte do hrnce, podlijte vodou a octem, přidejte sůl a cukr a veškeré koření.
  • 3. Vařte na mírném stupni asi hodinu a občas směs promíchejte.
  • 4. Vyjměte z hrnce bobkový list, hřebíček, pepř i nové koření.
  • 5. Vše rozmixujte dohladka a pokud chcete mít kečup doopravdy hladký, ještě ho propasírujte.
  • 6. Sklenice, ve kterých budete kečup skladovat, vyvařte horkou vodou. Poté je naplňte, uzavřete a dnem vzhůru nechte odstát do vychladnutí.