Domácí granola s bílým jogurtem a čerstvým ovocem

Skvělý tip na víkendovou snídani, nebo svačinu, kterou si můžete přibalit do práce, případně dětem do školy. Domácí granola je krásně křupavá a plná ořechů, ale zároveň je její příprava velice rychlá a jednoduchá. S ohledem na roční období ji můžete dozdobit různými druhy ovoce. Suroviny, pro které si půjdete do obchodu, doporučujeme vždy vybírat s logem Klasa nebo BIO na obalech nebo od místních osvědčených farmářů oceněných značkou Regionální potravina. 

Tip: Pokud máte tento typ snídaní v oblibě, doporučujeme si připravit větší množství granoly do zásoby. Vyjma bílého jogurtu a ovoce mějte všech surovin přibližně 2–3× více. Upečenou granolu jednoduše přesypete do uzavíratelné nádoby a takto připravená vydrží i několik týdnů. 

Ingredience

  • 100 g ovesných vloček
  • 50 g celých mandlí
  • 50 g vlašských ořechů
  • 50 g lískových ořechů
  • 10 g slunečnicových semínek
  • 45 g medu
  • 20 g kakaa
  • 800 g bílého jogurtu
  • hrst různých druhů ovoce – maliny, borůvky, jahody
Obtížnost:
Čas přípravy: 50 min.
Porcí: 4

Postup

  • 1. Mandle, vlašské ořechy, lískové ořechy překrájíme na menší kousky, přidáme slunečnicová semínka, ovesné vločky, kakao a vše promícháme. Přidáme olej, med a znovu vše promícháme
  • 2. Granolu rovnoměrně rozprostřeme na pečicí papír a pečeme v troubě 30 minut na 160 °C. Během pečení granolu po 15 minutách promícháme a dopečeme. Hotovou granolu necháme vychladnout.
  • 3. Bílý jogurt dáme do mísy, navrch poklademe granolu a nakrájené čerstvé ovoce.