Věnec s makovo-tvarohovou náplní babičky Naděždy
Věnec s makovo-tvarohovou náplní, který připravuje babička Naděžda, je tradiční sladké pečivo, které…
přečíst
Cuketový krém
Cuketa nebo také cukina je tykvovitá zelenina, která je velmi nenáročná na pěstování. Vzhledem připomíná okurku, na rozdíl od ní se ale častěji podává tepelně zpracovaná, a to na mnoho různých způsobů. Mladé cuketky se vyjímají syrové v zeleninových salátech, cuketám obecně však sluší i zapékání, grilování, vaření nebo dušení. Cuketa má velmi jemnou chuť a snadno přejímá chuť dalších přísad, a tak jí prospívá koření a spojení s výraznými ingrediencemi, třeba s česnekem. Zkuste jako my cuketu rozmixovat do lahodného krému s mátou, citrónovou šťávou a zakysanou smetanou. Možná budete překvapeni, jak vás v létě osvěží.
Ingredience
Ingredience
- 600 g cukety
- hrst špenátových listů
- 4 ks jarní cibulky
- 600 ml zeleninového vývaru
- hrst čerstvé máty
- šťáva z 1/2 citrónu
- 100 g zakysané smetany
- špetka soli
- čerstvě mletý pepř
- olivový olej
Obtížnost:
⬤
⬤
⬤
Čas přípravy:
30 min.
Porcí:
4
Postup
- 1. Nakrájejte jarní cibulku na kolečka, cuketu na půlkolečka a restujte na olivovém oleji cca 20 minut.
- 2. Osolte, opepřete, přidejte špenátové listy a zalijte vývarem.
- 3. Rozmixujte dohladka, přidejte citrónovou šťávu a zakysanou smetanu a promíchejte
- 4. Dozdobte mátou a podávejte.
Do polévky z bio cukety jsme přidali listový špenát řezaný Dione od společnosti AGRIMEX Vestec a. s. s označením Klasa.
Další recepty
Věnec s makovo-tvarohovou náplní babičky Naděždy
Věnec s makovo-tvarohovou náplní, který připravuje babička Naděžda, je tradiční sladké pečivo, které…
přečíst