Věnec s makovo-tvarohovou náplní babičky Naděždy
Věnec s makovo-tvarohovou náplní, který připravuje babička Naděžda, je tradiční sladké pečivo, které…
přečíst
Cuketové zoodles se špenátovým pestem
Vaříte nejméně jednou týdně špagety, protože bez nich vaše děti nemohou žít? Nabízíme vám zajímavou a především zdravou a chutnou obměnu. Cuketové zoodles neboli nudličky z čerstvých cuket. Děti bude nové jídlo hodně bavit. Ruku na srdce, kdo by si nezamiloval pestrý talíř plný sytě zeleno-červené dobroty? A navíc elegantně zpracujete už asi dvacátou cuketou, kterou jste zrovna dostali od sousedů coby pozornost.
Tip: Při nákupu preferujte voňavé kusy zeleniny bez otlaků a skvrn (drobné vady slupky nejsou zásadní). Hlavní je, aby zelenina působila čerstvým dojmem a byla ideálně na vrcholu své konzumní zralosti, kdy má nejvíc vitaminů, minerálů a stopových prvků.
Ingredience
Ingredience
- 2 cukety
- 150 g čerstvého listového špenátu
- 1 stroužek česneku
- 50 g tvrdého sýru
- 8 cherry rajčat
- hrst vlašských ořechů
- olivový olej
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- Gran Moravia sýr k podávání
Obtížnost:
⬤
⬤
⬤
Čas přípravy:
20 min.
Porcí:
2
Postup
- 1. Špenátové listy rozmixujte dohladka se stroužkem česneku, sýrem a třemi lžícemi olivového oleje.
- 2. Škrabkou na zeleninové špagety nakrájejte omyté cukety a poté je nechte 5 minut restovat na olivovém oleji.
- 3. Přidejte špenátové pesto a pokrájená cherry rajčata a chvilku restujte společně.
- 4. Podávejte se strouhaným sýrem a vlašskými ořechy.
Další recepty
Věnec s makovo-tvarohovou náplní babičky Naděždy
Věnec s makovo-tvarohovou náplní, který připravuje babička Naděžda, je tradiční sladké pečivo, které…
přečíst