Čočkové karbanátky

Říká se, že chcete-li oplývat v následujícím roce penězi, nesmí chybět v novoročním menu nějaké jídlo z čočky. Ať už tomu věříte, nebo ne, na našich čočkových karbanátcích si můžete pochutnat naprosto kdykoliv. Základem je čočka zelená, která je chuťově naprosto delikatesní. Můžete v ní cítit třeba oříšky. Mohou ji konzumovat také diabetici a jedním z největších zdravotních benefitů této luštěniny je snižování hladiny špatného cholesterolu v krvi. Když ji navíc zkombinujete s vhodnými surovinami, jaké jsou v našem receptu, získáte plnohodnotný pokrm, který navíc skvěle chutná. 

Ingredience

Ingredience

  • 250 g zelené čočky
  • 1 malá cibule
  • 3 mrkve
  • 2 stroužky česneku
  • 1 hrst vlašských ořechů
  • 1 hrst slunečnicových semínek
  • 2 lžíce lněných semínek
  • 100 g strouhanky
  • 2 vejce
  • 2 lžíce rajčatové pasty
  • sůl, černý pepř
Obtížnost:
Čas přípravy: 40 min.
Porcí: 8

Postup

  • 1. Postupně rozmixujte nadrobno cibuli, mrkev, česnek, ořechy a semínka. Vše dejte do velké misky. Rozmixujte i vařenou čočku, ale dejte si pozor, aby nebyla na kaši!
  • 2. Přidejte lněná semínka, prošlehané vejce, rajčatovou pastu, sůl a pepř.
  • 3. Směs dobře promícháme. Musí vzniknout pevná hmota, můžeme použít trochu hladké mouky. A poté vytvarujeme 8 placiček.
  • 4. Na rozpálené pánvi placičky opečeme z obou stran a dopečeme v troubě 10 minut na 140 °C.