Věnec s makovo-tvarohovou náplní babičky Naděždy
                                                
                                                
                                                    Věnec s makovo-tvarohovou náplní, který připravuje babička Naděžda, je tradiční sladké pečivo, které…
                                                
                                                přečíst
                                            
                                        
                                    
                        Čočkové karbanátky
Říká se, že chcete-li oplývat v následujícím roce penězi, nesmí chybět v novoročním menu nějaké jídlo z čočky. Ať už tomu věříte, nebo ne, na našich čočkových karbanátcích si můžete pochutnat naprosto kdykoliv. Základem je čočka zelená, která je chuťově naprosto delikatesní. Můžete v ní cítit třeba oříšky. Mohou ji konzumovat také diabetici a jedním z největších zdravotních benefitů této luštěniny je snižování hladiny špatného cholesterolu v krvi. Když ji navíc zkombinujete s vhodnými surovinami, jaké jsou v našem receptu, získáte plnohodnotný pokrm, který navíc skvěle chutná.
Ingredience
Ingredience
- 250 g zelené čočky
 - 1 malá cibule
 - 3 mrkve
 - 2 stroužky česneku
 - 1 hrst vlašských ořechů
 - 1 hrst slunečnicových semínek
 - 2 lžíce lněných semínek
 - 100 g strouhanky
 - 2 vejce
 - 2 lžíce rajčatové pasty
 - sůl, černý pepř
 
                        Obtížnost:
                            ⬤
                            ⬤
                            ⬤
                    
                    
                        Čas přípravy:
                        40 min.
                    
                    
                        Porcí:
                        8
                    
                Postup
- 1. Postupně rozmixujte nadrobno cibuli, mrkev, česnek, ořechy a semínka. Vše dejte do velké misky. Rozmixujte i vařenou čočku, ale dejte si pozor, aby nebyla na kaši!
 - 2. Přidejte lněná semínka, prošlehané vejce, rajčatovou pastu, sůl a pepř.
 - 3. Směs dobře promícháme. Musí vzniknout pevná hmota, můžeme použít trochu hladké mouky. A poté vytvarujeme 8 placiček.
 - 4. Na rozpálené pánvi placičky opečeme z obou stran a dopečeme v troubě 10 minut na 140 °C.
 
                    Další recepty
                                            
                                                
                                                    Věnec s makovo-tvarohovou náplní babičky Naděždy
                                                
                                                
                                                    Věnec s makovo-tvarohovou náplní, který připravuje babička Naděžda, je tradiční sladké pečivo, které…
                                                
                                                přečíst